En anderledes skole med gastronomi som linjefag

En anderledes skole med gastronomi som linjefag

Hvad skal der ske efter folkeskolen?

Der er rigtig mange unge folkeskoleelever, der er tvivlsomme og ikke ved, hvad de skal gøre af sig selv, når de har overstået deres 9. klasses afgangseksamen. Der er naturligvis mange, der tager på efterskole eller tager en erhvervs- eller gymnasial uddannelse. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der findes mange muligheder og noget for enhver smag. På Sjælland ligger der en fri fagskole, som skaber en kreativ og anderledes hverdag for sine elever, og her er der bl.a. mulighed for at tage et år i 10. klasse. Skolen har en Gastronomi linje, hvor eleverne får et indblik i madlavningsverdenen. De lærer, hvilke råvarer man skal bruge, hvordan man tilbereder dem og sidst men ikke mindst, hvordan de anrettes på en lækker og attraktiv måde. Vælger man at tage 10. klasse på en fagskole, vil hverdagen være en kombination af obligatoriske 10. klasses fag og linjefag som f.eks. Gastronomi og design.

En alsidig skole på sjælland

Skolen er dog også for ældre elever – i året 2014/2015 var eleverne i alderen 15-22 år. Man har muligheden for at fordybe sig i et linjefag i et helt år og på den måde få styrket sine kompetencer men også få vækket nye interesser. Gastronomi linjen betyder “Lav mad”. Eleverne lærer om mad og råvarer i alle afskygninger og får også et indblik i, hvordan man får styr på sin økonomi og samtidig spiser sundt og varieret. Lav mad og bliv en attraktiv vært, når der skal holdes madaftener med vennerne. På denne fagskole bor eleverne på skolen og lærer derved også mange ting om sig selv og andre mennesker. De lærer at leve i et fællesskab, hvor alle skal høres og tilgodeses. Sorø fri fagskole giver eleverne mulighed for at få en anderledes hverdag og åbner bl.a. dørene for en eventuel erhvervsuddannelse omhandlende mad. Skolen tilbyder også andre linjefag. Besøg skolen her og bliv klogere på alle dens muligheder.