Gode lånemuligheder for boligejere

Der er rigtig mange mennesker, der i dag vælger at tage et lån i deres bolig, hvis de for eksempel skal ud og købe en ny bil, eller hvis de bare gerne vil ud og realisere sig selv på den ene eller på den anden måde. Det skyldes, at Lån i ejendomme som regel er meget billigere end nogle af de mange andre forskellige lånetilbud, der er på markedet i dag. Mens det i dag er rigtigt billigt for eksempel at optage et realkreditlån, så er det meget omkostningsfuldt at optage et forbrugslån. Der er flere renter, der skal tilbagebetales, og hvis man har muligheder for at tage et lån i ejendom eller et lån i sommerhus, så kan der derfor i langt de fleste tilfælde bedst betale sig.

Hvem kan optage lån i ejendom?

Rigtig mange danske boligejere kan tage et lån i deres ejendom. Det kræver dog, at man har en stor nok friværdi til, at man kan låne af boligens estimerede værdi. Tidligere var det sådan, at der var mange, der troede, at det kun var husejere, der kunne tage lån i deres ejendom, men sådan forholder det sig altså ikke. Man kan også sagtens tage lån i sommerhus, landejendomme ejerlejlighed eller kolonihavehus, så længe man bare har opbygget en tilpas stor friværdi i forhold til det beløb, som man har brug for at låne i boligen eller ejendommen.

Er der nogle regler for, hvad man kan låne penge til?

Nej det er der ikke. Man kan optage lån i ejendomme til alle mulige forskellige formål, men det er selvfølgelig vigtigt, at man kun optager et lån, hvis man har brug for pengene, og bruger dem på noget særligt. Det kan enten være noget, som giver glæde i livet, eller det kan være en ny bil, fordi den gamle er brudt sammen. Det kan også være, at man gerne vil udbygge huset eller sommerhuset eller foretage en renovering enten udvendig eller indvendig. Man skal bare huske, at pengene skal betales tilbage.