Tag ansvar for klimaet og spar penge

Tag ansvar for klimaet og spar penge

Hvem er ansvarlige?


I klimadiskussionen er det svært at konkludere på, hvem der har ansvaret for klimaet. Det er særligt på internationalt plan svært at lave bindende klimaaftaler, fordi hvert land har forskellige holdninger og forhold til miljøet. Det er ofte de lande, der udleder store mængder CO2, der ikke er interesserede i at lave flere miljørigtige virksomheder. Dette er på sin vis forståeligt, da sådanne landes primære indtægt kommer fra en industri med en stor udledning af CO2. Det er dog ikke kun internationale virksomheder, der forsøger at gøre en indsats for et renere miljø.

Gør en forskel i hjemmet

Virksomheden sælger og installerer vedvarende energiløsninger til både offentlige institutioner og private. På den måde kan man som privat person tage ansvar for miljøet. Det er sådanne beslutninger, der er med til at gøre en forskel. En populær løsning er varmepumper, som på forskellig vis kan omdanne forskellige energier til varme, som kan udnyttes i huset. Varmepumper tjener relativt hurtigt sig selv ind, og herefter får man i princippet gratis varme. Disse pumper kan bl.a. fungere med jordvarme. Jordvarme er en billig udnyttelse af vedvarende energi og kræver et minimalt vedligeholdelsesarbejde.

Mange muligheder

På klimadan.dk kan man få råd og vejledning omkring, hvilken løsning, der passer til hvilke hjem. En solcelle, som er , kan være ideel på grunde, hvor solen har mulighed for at ramme taget mange timer i døgnet. I områder med meget blæst kan man omdanne luft til vand varmepumpe. Ved at omdanne luft til vand varmepumpe skabes en ændring i energien, og på den måde er det en vedvarende energiløsning. Princippet er det samme som ved jordvarme, men luft til vand varmepumpe kræver ikke nær så meget plads, så det kan være en fordel ved små grunde eller hvis man ikke ønsker at opgrave sin have.